Tabestan | 15 daagse rondreis Iran

IKA Airport – Teheran – Afrah – Ramsar – Masuleh – Sabalan – Tabriz – Qazvin – Hamadan – Esfahan

Tabestan  rondreis in de zomervakantie

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Iran bezoek je de mooiste gebieden en steden. Met veel variatie in natuur, cultuur en bevolking! Het reisplan is afgestemd op de warme zomermaanden en biedt voldoende verkoeling onderweg.

Na aankomst op Tehran IKA airport begint de rondreis in Teheran. In deze indrukwekkende metropool zijn prachtige paleizen verborgen. Een enthousiaste gids (m/v) zal jullie een dagje mee op stap nemen. Er is ook voldoende tijd om zelf de stad te ontdekken. Na 3 dagen Teheran brengt onze chauffeur jullie naar het Teheran railway station voor een schitterende treinrit door het Alborz gebergte naar Sari in het noordoosten van Iran.

 

 

Traditioneel verblijf in Afrah

eigen rijst oogsten

Eigen rijst oogsten

Verblijf in een uniek guesthouse bij een hartelijke gastfamilie die jullie de omgeving laat zien en elke dag heerlijk kookt. Plant je eigen rijst en bezoek o.a. Stone Valley en de wonderlijke watervallen.

Eco-lodge aan de Kaspische kust

Vervolg de reis via de Kaspische kust naar de koninklijke badplaats Ramsar. Hier bevindt zich het voormalige vakantiepaleis van de Shah. Jullie verblijf is echter in een minstens zo charmante eco-lodge in de groene jungle van deze kuststreek. Onderweg kun je een frisse duik nemen in de Kaspische zee, het grootste meer ter wereld!

 

Rudkhan kasteel wandeling

Verblijf in het pittoreske bergdorpje Masuleh met Rudkhan kasteeltocht

Masuleh is een sprookjesachtig bergdorpje in de jungle met een unieke bouwstijl waarbij de daken dienen als straten en waar de deuren zijn gemaakt van prachtig houtsnijwerk. Op de route ligt het beroemde Rudkhan kasteel te bereiken via een mooie boswandeling.

 

 

Op bezoek bij de Nomaden van Sabalan

Op bezoek bij nomaden in het Sabalan gebergte

De Sabalan is met 4811 meter de op twee na hoogste berg van Iran. Deze non-actieve vulkaanberg heeft een prachtig kratermeer. Zonder klimervaring is dit meer alleen te bereiken in de zomerperiode. De omgeving van Sabalan en Ardabil is het leefgebied van de Shahsavan nomaden. Maak kennis met hen en verblijf in een traditionele nomadentent. Het gebied herbergt o.a. warmwaterbronnen, grotten en prehistorische rotstekeningen!

 

 

 

 

 

Qazvin, hoofdstad van de Safaviden dynastie

Per comfortabele slaaptrein met eigen coupe reizen jullie naar deze voormalige hoofdstad van Shah Tahmasp I in de 16e eeuw. Maak kennis met het originele Chehel Sotoon paleis en de Jameh Moskee. Jullie overnachten in een traditioneel hotel.

Hamadan, antieke hoofdstad van Meden en Perzen

Deze stad is 700 voor Christus gesticht door de Meden. De ruines van het antieke Ecbatan herinneren hier aan. Bezoek de tombes van Esther en Avicenna of de Saint Mary kerk. Ook is een optionele excursie mogelijk naar de enorme Ali Sadr watergrot waar je met een bootje doorheen kan varen.

 

 

 

 

 

Esfahan, culturele hoofdstad van Iran

op reis in EsfahanBij aankomst in Esfahan is het zonde om lang op je hotelkamer te blijven. Geniet van een avondwandeling over de Khaju brug. Esfahan is de culturele hoofdstad van Iran en had zijn bloeitijd in de 17e eeuw tijdens koning Shah Abbas. Uit die tijd vind je vele indrukwekkende bouwwerken zoals de 33 pol brug en het Ali Qapu paleis aan het op 1 na grootste stadsplein ter wereld. Het Naqshe Jahan plein werd ooit ontworpen als poloveld!

Na 3 dagen Esfahan met overnachtingen in een prachtig koopmanshuis worden jullie direct naar Tehran IKA airport gebracht per airport shuttle bus. Alternatief is een transfer mogelijk naar Esfahan international airport voor de terugvlucht.

Deze Tabestan rondreis is een echte belevenis met veel bijzondere plekken en ontmoetingen om nog lang te koesteren!

Reisduur: 15 dagen/14 nachten

Reisroute: Teheran (2n) – Afrah (2n) – Ramsar (1n) – Masuleh (1n) – Sabalan (2n) – Tabriz – Qazvin (1n) – Hamadan (2n) – Esfahan (2n) – IKA Airport

Verblijf: traditional guesthouses en moderne hotels inclusief ontbijt

Vervoer: per trein en auto met chauffeur

Reissom: 1325 1275 euro pp

Gezinsprijs: 2975 2875 euro voor twee volwassenen en twee kinderen  onder de 12 jaar. Voor kinderen ouder dan 12 jaar geldt een toeslag van 250 euro per kind.

Reistoeslag soloreiziger: 375 euro

Inclusief: voorpret reispakket, visum uitnodiging, airport transfers, overnachtingen met ontbijt, dagdeel stadsgids Teheran & Qazvin, vermelde excursies, auto met chauffeur, treinreis en STO reisgarantie

Optioneel: Watergrot excursie en reisopties

Exclusief: internationale vlucht, visumleges en entree gelden.

Vraag HIER een reisofferte aan

Terug naar de reispagina.