Persian Gulf | 10 daagse eiland vakantie

Dubai/Tehran – Bandar Abbas – Qeshm island – Hormuz – Bandar Kong – Bandar Charak – Kish – Dubai/ Tehran

Winterzon in de Perzische Golf

Persian Gulf Iran

strandje aan de kust van de Perzische Golf

Een unieke 10-daagse rondreis langs 3 eilanden en 3 havensteden aan de Perzische Golf. Speciaal voor vakantiegangers en gezinnen die avontuurlijk willen overwinteren in de warme zon van zuid Iran.

Reisroute

Afhankelijk van je vluchtschema begint de reis op Qeshm eiland met een vlucht vanaf Dubai OF in Tehran met een slaaptrein naar Bandar Abbas. Deze havenplaats aan de Perzische Golf herbergt een hindoeistische tempel en staat bekend om zijn verse vismarkt en traditionele bazaar.

Qeshm eiland, een natuurwonder

Vanaf Bandar Abbas ga je per snelle boot naar het eiland Qeshm. Daar word je gastvrij ontvangen door een locale familie. In hun gastenverblijf voel je je snel thuis op dit eiland met haar bijzondere tradities en fantastische natuur. De komende dagen ontdek je samen met gids Assad het eiland; de vallei van de sterren, de Hara mangroves, een traditionele scheepswerf, de windtorens van Loft, witte kamelen op het strand en dolfijnen tussen de super schildpadden in zee.

Qeshm eiland Iran

Natuurlijke zoetwaterputten op Qeshm

Op de laatste dag van je verblijf op Qeshm maak je een dagexcursie naar het nabijgelegen eilandje Hormuz. Internationaal bekend door de naam Straat van Hormuz waar vele schepen passeren. Hormuz heeft een unieke natuur met maagdelijke stranden en vulkanische rotsen.

Langs de kust naar Bandar Kong

Na 4 dagen eiland keer je terug op het vasteland. Per auto met chauffeur rijd je langs de kust naar het havenstadje Bandar Kong voor een traditioneel verblijf in het havenstadje Bandar Kong.

Bandar Kong Iran

Een traditionele boot in Bandar Kong

Een bezoek aan het Portugese fort en locale scheepvaartmuseum geeft een beeld van het zeemansleven. Langs de kust staan de mooie lemen huizen met windtorens van de kapiteins en zeehelden van weleer. Na 3 dagen aan wal vertrek je met de veerboot vanuit de haven van Bandar Charak naar Kish eiland in de Perzische Golf.

Watersport en fietsen op Kish eiland

Op Kish verblijf je in een prachtige eco-lodge op het water. Op het eiland zijn er veel recreatie mogelijkheden zoals fietsen, snorkelen, duiken en waterski. Heerlijk eten doe je in de vele Iraanse restaurants.

Vanaf Kish international airport vlieg je naar Tehran of Dubai voor de terugreis. Met ver beneden je de Perzische Golf kijk je terug op een heerlijke vakantie vol zon, zee en cultuur.

Reisduur: 10 dagen, aankomst/vertrekdata naar keuze

Reisroute: Tehran/Dubai – (slaaptrein 1n)- Qeshm eiland (3n) – Hormuz – Bandar abbas (1n) – Bandar Kong (2n) – Bandar Charak – Kish eiland (2n)

Verblijf: 9 overnachtingen in slaapcoupe (prive), traditional homestay, hotel en Eco-lodge met ontbijt

Vervoer: afwisselend per slaaptrein, auto met chauffeur, boot en optioneel een binnenlandse vlucht

Prijs: v.a. 975 euro pp met gezinskorting en 10% korting bij 4+ personen

Inclusief: Visa grant, auto met chauffeur, locale gids, home stay (volpension), hotel met ontbijt en genoemde excursies

Exclusief: Internationale vlucht, visumleges (ca. 50 euro) en entree (ca. 10 euro)

Vraag HIER een reisofferte aan

Terug naar de reispagina