Korte karavaan zakenreis | 1 week

Teheran – Kashan – Esfahan

Kennismaken met Iran

Tijdens deze 7-daagse volledig verzorgde 3 stedenreis maakt u kennis met het moderne en traditionele Iran. Na aankomst op IKA airport ten zuiden van Teheran wacht onze chauffeur u op in de aankomsthal.

Dag 1-3 Teheran | de metropool van Iran

Rondreis Iran

Metropool Teheran met het Alborz gebergte

Teheran is een “experience” om niet snel te vergeten. Zeker niet de mooiste stad van het land, maar wel de meest dynamische en moderne. Bovendien het handelscentrum van Iran. Voor de zakenreiziger dus. Teheran is te groot en er is te veel te doen voor een paar dagen. Onze locale gids zal u begeleiden, introduceren en tolken tijdens zakelijke ontmoetingen en besprekingen.

Een kijkje in de slaapkamer van Reza shah

Een kijkje in de slaapkamer van Reza shah

Combineer business met pleasure

Er is ook een vrije tijd en/of partnerprogramma mogelijk met keuze uit verschillende musea, een bezoek aan de bazaar, een wandeling in de paleistuinen, een theehuis, Iraans traditional diner of een art gallery. Het programma hangt af van uw dagindeling en ons vrijblijvend advies.

Na een intens verblijf in Teheran brengt onze chauffeur u naar de eeuwenoude woestijnstad Kashan. De rit gaat via Qom en een enorme zoutwoestijn waar ooit de handelskaravanen langstrokken over de zijderoute.

Dag 4-5 Kashan | Magische woestijnstad

Het verborgen Iran

Het verborgen Iran

U verblijft in een sfeervol boutiekhotel in Kashan, een duizenden jaren oude stad op de zijderoute aan de rand van de Dasht-e kavir woestijn. Het hotel is ooit een koopmanswoning geweest met een prachtige binnenplaats. Na een goede rust en een kopje Iraanse thee bent u klaar om de stad te verkennen met of zonder gids. Dit kan te voet omdat u midden in het oude centrum van Kashan verblijft met de bazaar op loopafstand.

Met privé chauffeur naar Esfahan

In de ochtend na het ontbijt wordt u opgehaald door onze vriendelijke en behulpzame privé chauffeur. Hij brengt u naar Esfahan met optioneel de mogelijkheid voor een excursie in het rode bergdorpje Abyaneh. Na een comfortabele rit van ca 2,5 uur bereikt u het beroemde Esfahan, ook wel Nesve Jahan oftewel de “halve wereld” genoemd.

Dag 5-7 Esfahan | Culturele hoofdstad

Echte Perzische tapijten

U bent in Esfahan, dè culturele hoofdstad van Iran. Hier kijk je je ogen uit. Het is een levendige stad met veel historie en bezienswaardigheden. U logeert in een prachtig hotel op loopafstand van het beroemde Naqshe Jahan plein cq poloveld. Hieromheen bevinden zich vele historische monumenten uit de gouden eeuw van Shah Abbas. Een gids kan u uitleg geven over de rijke historie en de betekenis van de locale tradities tijdens een stadsverkenning. In de omliggende bazaar kunt u op uw gemak de locale handicraft bewonderen of souvenirs kopen. In de avond maken de Esfahani graag een wandeling over de Khaju of 33 pol brug. U raakt niet uitgekeken tijdens het culturele hoogtepunt van uw reis.

De terugvlucht vanaf Esfahan

Een chauffeur haalt u op in het hotel en brengt u naar het vliegveld van Esfahan. Vandaar is het mogelijk om een internationale vlucht te nemen of een binnenlandse vlucht naar Mehrabad airport in Teheran. Ons reisschema passen we aan op basis van uw vluchtschema.

Vraag hier uw reisofferte aan!

Terug naar de reispagina.