Karavaan zakenreis | 2 weken

rondreis Teheran – Kashan – Esfahan – Shiraz – Yazd – Teheran

Het verborgen Iran

Het verborgen Iran

Verkennende zakenreis door Iran

Langs de bekendste (handels)steden van de zijderoute. Maak uitgebreid kennis met het moderne en traditionele Iran. Het land van de duizend-en-één tradities. Het land met misschien wel de meest gastvrije bevolking ter wereld. Het land van kleurrijke contrasten waar westerse ondernemers en zakenmensen van harte welkom zijn.

Een privé chauffeur direct na aankomst

Iran Silk Road regelt een zachte landing met een chauffeur die u opwacht in de aankomsthal van IKA airport. Ook als dit midden in de nacht is. Hij brengt u veilig naar het hotel in het centrum van Teheran.

Dag 1-2 Teheran | Metropool

Verkeer in de metropool Teheran

Teheran is een “experience” om niet snel te vergeten.  Zeker niet de mooiste stad van het land, maar wel de meest dynamische en moderne. Bovendien het handelscentrum van Iran. Voor de zakenreiziger dus. Teheran is te groot en er is te veel te doen voor een paar dagen. Onze locale gids zal u begeleiden, introduceren en tolken tijdens uw zakelijke ontmoetingen en besprekingen.

De rit naar Kashan via Qom

Traditioneel koopmanshuis

Na een paar intensieve dagen metropool is het tijd om door te reizen. In de ochtend wordt u bij het hotel opgehaald door een ervaren chauffeur. Deze loodst u door het hectische verkeer de stad uit richting de Persian Gulf highway. Onderweg komt u langs het enorme mauloseum van Imam Khomeini. Bij interesse kunt u daar in overleg met de chauffeur een tussenstop maken. De autorit naar Kashan gaat langs Qom, het religieus-politiek centrum van Iran. Daar bestaat de mogelijkheid een emamzadeh, shi-itische heiligdom, te bezoeken. Na ca 2 uur rijden vanaf Qom komt u aan in het eeuwenoude Kashan, een andere wereld.

Dag 3-4 Kashan | eeuwenoude woestijnstad

Op reis in Kashan IranKashan is een (minstens) duizend jaar oude stad op de zijderoute aan de rand van de Dasht-e kavir woestijn. Een prima plek om heerlijk tot rust te komen. Uw sfeervolle hotel is ooit een traditionele koopmanswoning geweest met een prachtige binnenplaats. Na een goede rust en een kopje Iraanse thee ben je klaar om de stad te verkennen. Dit kan te voet omdat u midden in het oude centrum van Kashan verblijft met de bazaar en vele monumenten op loopafstand. Tip: een bezoek aan de Fin Persian garden.

Per auto met chauffeur naar Esfahan

Na een kort maar enerverend verblijf in Kashan staat uw chauffeur klaar voor de relatief korte rit naar Esfahan in centraal Iran. Als extra reisuitbreiding bestaat er de mogelijkheid voor een excursie of verblijf in het karakteristieke rode bergdorpje Abyaneh.

Dag 5-8 Esfahan | Cultuur

Biddende vrouw in Esfahan

U komt aan in Esfahan, dè culturele hoofdstad van Iran. Hier kijk je je ogen uit. Het is een levendige stad met een uniek historisch centrum uit de 17 eeuw. U logeert in een comfortabel en sfeervol hotel op loopafstand van het beroemde Naqshe Jahan plein alias poloveld. Hieromheen bevinden zich vele historische monumenten uit de tijd van Shah Abbas. Ook is het hier prima shoppen in de bazaar met veel locale handicraft. In de avond is het heerlijk wandelen over de prachtige Khaju en 33 pol bruggen.

Per chauffeur naar Shiraz

Op naar de volgende stad op de reisroute. Shiraz was vroeger minimaal 15 kameeldagen rijden. Met een chauffeur doet u er gelukkig maar 7 uur over. Onderweg zult u veel uit het raam staren naar het afwisselende, bergachtige landschap. U maakt een tussenstop in de antieke stad Pasargad met het grafmonument van Cyrus de Grote. Optioneel kunt u onderweg ook een excursie maken in Persepolis, de roemrijke hoofdstad van het Perzische rijk.

Dag 9-11 Shiraz | Perzisch genieten

Saadi mausoleum in Shiraz

Saadi mausoleum in Shiraz

Shiraz wordt ook wel de poort van Perzië genoemd. Twee en een half duizend jaar geleden werd deze provincie van Iran het centrum van het enorme Perzische rijk. De ruines van Persepolis (Takhte Jamshid) en de koningsgraven van Naqshe Rostam, zijn overblijfselen uit deze tijd. Ze liggen op een uur rijden van Shiraz richting Esfahan. Het moderne Shiraz is de liberale stad van de dichters en de parken. Shirazi staan bekend om het genieten en doen niets liever dan nietsdoen. Oftewel luieren, bbq-en en picknicken. Soms met een glaasje Shiraz… Als u wèl actief wilt zijn, kan dit met een bezoek aan Karim Zand castle, Hafez parc, Eram garden, de Koran gate en de Vakil bazaar voor originele handgemaakte souvenirs. Optioneel kan Iran Silk Road een locale Engelstalige gids voor u verzorgen tijdens een stadsexcursie.

Per chauffeur naar Yazd

Na een ontspannen verblijf in Shiraz is het tijd om door te reizen over de zijderoute. De chauffeur haalt u op in het hotel en rijdt een mooie route door bergen en woestenij naar Yazd. Tijdens deze dagrit maakt u oa een tussenstop in het woestijnstadje Abarkuh. Optioneel is het mogelijk onderweg Persepolis te bezoeken. De woestijnrit wordt beloond met een welkom in de parel van de woestijn, Yazd!

Dag 12-14 Yazd | Tradities

Water in de woestijn

In oldtown Yazd lijkt de tijd stil te staan. Yazdi vrouwen kleden zich in wapperende chador gewaden. Oude mannetjes verkopen pistache nootjes, gouden sieraden en gekleurde stoffen onder de bogen van de bazaar. Het is heerlijk dolen door het leme labyrinth van steegjes met telkens weer een nieuw doorkijkje. Yazd is ook de stad van het Zoroastrisme, de oorspronkelijke godsdienst van Iran. Hier vind je nog een vuurtempel met teksten uit de Avesta, het heilige boek van de Zoroastrianen. Yazd is een tikkeltje conservatief, maar wel heerlijk authentiek.

Korte terugvlucht naar Teheran

Om het verblijf in Yazd zolang mogelijk te maken en de reistijd te verkorten vliegt u terug naar Teheran Mehrabad domestic airport. Na het opstijgen overdenk je de duizend en één reisindrukken van de afgelopen 2 weken. Vanaf Mehrabad airport in Teheran is het mogelijk een directe transfer te regelen naar IKA airport voor uw internationale terugvlucht.

Vraag hier uw reisofferte aan!

Terug naar de reispagina.