Haft Khan | 15 daagse rondreis Iran

IKA airport – Teheran – Shiraz – Pasargad – Abarkuh – Yazd – Nain – Esfahan – Abyaneh – Kashan – IKA

Geniet van het afwisselende landschap

Klassieke rondreis Iran

Tijdens deze afwisselende rondreis door Iran maak je kennis met de mooiste steden en dorpen. Met veel variatie in natuur, cultuur en een verrassend gastvrije bevolking!

Na aankomst op Tehran IKA airport begint de rondreis in de hoofdstad Teheran. In deze indrukwekkende metropool zijn vele prachtige paleizen en mooie musea verborgen. Na een 3-daags verblijf in Teheran brengt onze chauffeur u naar het Tehran railway station voor een comfortabele treinreis naar Shiraz in het zuiden van Iran. Aan boord is een restauratie en eigen slaapcoupe.

Een kijkje in een traditionele hamam

Shiraz is de stad van de parken en dichters en omringd door Iraanse historie waaronder Persepolis, hoofdstad van het Perzische Rijk. Vanaf Shiraz maakt u een lange maar mooie rit door het woestijnlandschap naar Yazd. Onderweg is er een tussenstop in Pasargad bij het monument van Cyrus de Grote, stichter van het Perzische Rijk. Tijdens het vervolg van de rit brengt u een bezoek aan het woestijnstadje Abarkuh met de millennia Cypres, misschien wel de oudste boom ter wereld…

In Yazd is het genieten van wandelingen door een labyrinth van leme steegjes. Ook kunt u kennismaken met het Zoroastriaanse geloof, de oorspronkelijke godsdienst van Iran. In de Atashkadeh vuurtempel brandt nog altijd de heilige vlam. In Yazd lijkt de tijd stil te staan en is het heerlijk vertoeven in een traditioneel boetiekhotel.

Na 3 nachten staat onze chauffeur klaar bij het hotel voor de autorit richting Esfahan. Halverwege de route maakt u een tussenstop in Nain, een woestijnstadje met de oudste moskee van Iran uit de 9e eeuw.

Esfahan bridge

Wandelen over de beroemde si-o-se pol brug van Esfahan

Bij aankomst in Esfahan is het zonde om lang in de hotelkamer te blijven. Geniet bijvoorbeeld van een zwoele avondwandeling over de Khaju brug. Esfahan is de culturele hoofdstad van Iran en had zijn bloeitijd in de 17e eeuw tijdens koning Shah Abbas. Uit die tijd vind je vele indrukwekkende bouwwerken zoals de si-o-se pol brug en het Ali Qapu paleis aan het op 1 na grootste stadsplein ter wereld. Het Naqshe Jahan plein werd ooit ontworpen als poloveld!

Esfahan is dan misschien wel het hoogtepunt van de rondreis, Kashan is zeker een heerlijke afsluiting. Tijdens de rit naar Kashan bezoekt u bovendien Abyaneh, het pitoreske rode leemdorpje. Het eeuwenoude Kashan is bekend om zijn traditionele koopmanshuizen, de Hammam Khan en Fin garden.

Na 2 overnachtingen in een prachtig, traditioneel koopmanshuis gaat de rit direct vanaf Kashan naar Tehran IKA airport zonder in de verkeersdrukte van Tehran vast te zitten. Zodat u nog even kunt rustig kunt genieten van het uitgestrekte woestijnlandschap. Deze Haft Khan rondreis is een belevenis met veel bijzondere ontmoetingen om nog lang te koesteren!

Reisduur: 15 dagen/14 nachten

Reisroute: Teheran (2n) – slaaptrein (1n) – Shiraz (3n) – Pasargad – AbarkuhYazd (3n) – Esfahan (3n) – Abyaneh – Kashan (2n)

Verblijf: 13 overnachtingen inclusief ontbijt in traditionele* en/of moderne hotels. 1 overnachting in privé-compartement slaaptrein.

Vervoer: airport transfers door auto met chauffeur.  Met de trein* van Tehran naar Shiraz. Per auto met eigen chauffeur tussen de steden naar Yazd, Esfahan en Kashan.

*optioneel binnenlandse vlucht met extra overnachting. Hiervoor geldt een toeslag.

Vraag HIER een reisofferte aan

Terug naar de reispagina.