Sohrab Seperi | 1 week Iran

Stedenreis Kashan – Esfahan – Teheran

Reis direct naar Kashan

Doorkijkje in de moskee

Tijdens deze 7-daagse 3 stedenreis maakt u kennis met het andere Iran. Na aankomst op IKA airport ten zuiden van Teheran wacht de chauffeur van Iran Silk Road u op in de aankomsthal. Om de tijd in Iran maximaal te benutten rijdt u over de Persian Gulf highway direct naar de woestijnstad Kashan. Tijdens de autorit van 3 uur passeert u een indrukwekkende zoutwoestij en de stad Qom waar u een tussenstop kunt maken bij een shi-itisch heiligdom.

Dag 1-2 Kashan | Woestijnstad

U ontwaakt in een sfeervol boutiekhotel in Kashan, een duizenden jaren oude stad op de zijderoute aan de rand van de Dasht-e kavir woestijn. Het hotel is ooit een koopmanswoning geweest met een prachtige binnenplaats. Na een goede rust en een kopje Iraanse thee ben je klaar om de stad te verkennen met of zonder gids. Dit kan te voet omdat u midden in het oude centrum van Kashan verblijft met de bazaar op loopafstand. De volgende dag heeft u ook de mogelijkheid om een woestijnexcursie te maken naar Mehranjab, een oude caravanserai met kamelen en zandduinen.

Een kijkje in de slaapkamer van Reza shah

Met privé chauffeur naar Esfahan

In de ochtend na het ontbijt wordt u opgehaald door onze vriendelijke en behulpzame privé chauffeur. Hij brengt u naar Esfahan met optioneel de mogelijkheid voor een excursie in het rode bergdorpje Abyaneh. Na een comfortabele rit van ca 2 uur bereikt u het beroemde Esfahan.

Dag 3-5 Esfahan | Cultuur

Echte Perzische tapijten

U bent in Esfahan, dè culturele hoofdstad van Iran. Hier kijk je je ogen uit. Het is een levendige stad met veel historie en bezienswaardigheden. U logeert in een prachtig hotel op loopafstand van het beroemde Naqshe Jahan plein cq poloveld. Hieromheen bevinden zich vele historische monumenten uit de gouden eeuw van Shah Abbas. Een gids kan u uitleg geven over de rijke historie en de betekenis van de locale tradities tijdens een stadsverkenning. In de omliggende bazaar kunt u op uw gemak de locale handicraft bewonderen of souvenirs kopen. In de avond maken de Esfahani graag een wandeling over de Khaju of 33 pol brug. U raakt niet uitgekeken tijdens het culturele hoogtepunt van uw reis.

Een binnenlandse vlucht naar Teheran

Uw chauffeur brengt u naar het vliegveld van Esfahan. Daar neemt u een binnenlandse vlucht waarbij u in een mum van tijd in de hoofdstad Teheran bent. Naar keuze is er de mogelijkheid voor een treinreis naar Teheran.

Dag 6-7 Teheran | Metropool

Rondreis Iran

Metropool Teheran met het Alborz gebergte

Teheran is een “experience” om niet snel te vergeten. Zeker niet de mooiste stad van het land, maar wel de meest levendige. Voor de liefhebber dus. Teheran is te groot en er is te veel te doen voor een paar dagen. Dus kies uit een museum, een park, de bazaar, een paleis, een theehuis, een art gallery, een kebab tentje en laat je verrassen door spontane ontmoetingen met de verrassend behulpzame Tehrani.  Door met een locale gids op pad te gaan  ziet u in korte tijd de meest bijzondere plekken van de stad.

De terugvlucht

Na een korte, intense reis in Iran wordt u door onze privé chauffeur weggebracht naar het IKA internationaal vliegveld zo’n 30km ten zuiden van de hoofstad Teheran. Hij zorgt ervoor dat u netjes op tijd in het vliegtuig zit, nagenietend van een bijzondere reis vol nieuwe indrukken.

Vraag HIER uw reisofferte aan!

Terug naar de reispagina.