Artemisia | 3 weken

Teheran – Qom – Kashan – Abyaneh – Esfahan – Yasuj –  Shiraz – Kerman – Yazd – Teheran

Deze zeer afwisselende rondreis door het hart van Iran begint in de hoofdstad Teheran. In deze enorme metropool zijn vele prachtige paleizen en mooie musea verborgen. Na het _mg_8695verblijf in Teheran wordt u opgehaald door onze chauffeur voor de rit via Qom naar de eeuwenoude woestijnstad Kashan. Onderweg bij Qom passeert u een enorme zoutvlakte aan de rand van de woestijn. In Qom is het mogelijk een tussenstop te maken en een Shi-itisch heiligdom (emamzadeh) te bezoeken.

Kashan is bekend om zijn traditionele koopmanshuizen, de Hammam Khan en Fin garden. Na 2 nachten in een traditioneel boutique hotel gaat de reis naar Abyaneh, een pitoresk rood bergdorpje. Daar overnacht u en maakt kennis met eeuwenoude Iraanse gebruiken.  Darvish IranNa dit bijzondere verblijf gaat de reis naar Esfahan. Deze culturele hoofdstad van Iran had zijn bloeitijd in de 17e eeuw tijdens koning Shah Abbas. Uit die tijd vind je vele indrukwekkende bouwwerken zoals de 33 pol brug en het Ali Qapu paleis aan het op 1 na grootste stadsplein ter wereld, ooit ontworpen als poloveld!

Vanaf Esfahan gaat de reis per auto met chauffeur in de richting van Shiraz. Daarbij wordt er gekozen voor de prachtige bergroute naar Yasuj, een stad in de Zagros bekend als leefgebied van de Bakhtiari en Qashqai (nomaden) bevolking. De volgende dag gaat de rit verder naar Shiraz. Stad van de dichters en parken omringd door Iraanse historie waaronder Naqshe Rostam koningsgraven en Persepolis. Vanaf Shiraz staat er een dagexcursie op het programma naar deze antieke hoofdstad van de Perzen. Shiraz is een prettige stad met een zeer gastvrije bevolking en een prima plek voor handicraft shopping in de Vakil bazaar. Vanaf _MG_9234Shiraz maakt u een lange maar mooie rit naar Kerman, een stad aan de rand van de enorme Kalut woestijn. Marco Polo schreef er al over in zijn boek. Vanuit Kerman staat er een woestijnexcursie op het programma met desgewenst een verblijf in een woestijndorpje. U reist verder over de zuidelijke zijderoute naar woestijnstad Yazd in het Westen. Onderweg is een tussenstop ingepland voor Zeynodin, een karavanseray. Optioneel is een overnachting hier mogelijk.

VuurtempelIn Yazd (misschien wel de oudste, aan een stuk bewoonde stad ter wereld) is het genieten van wandelingen door een labyrinth van leme steegjes. Ook kunt u kennismaken met het Zoroastrisme, de oorspronkelijke godsdienst van Iran. In de Atashkadeh vuurtempel brandt nog steeds de heilige vlam. Na een zeer afwisselende 3 weken, reist u per nachttrein in een eigen slaapcoupe terug naar Teheran. Een heerlijk moment om alle reiservaringen nog eens de revue te laten passeren en een praatje te maken met Iraanse mede passagiers in de restauratie.

Reisduur: 21 dagen/20 nachten

Reisroute: Teheran (3n) – Qom – Kashan (2n) – Abyaneh (1n)- Esfahan (3n) – Yasuj (1n) –  Shiraz (3n) – Kerman (2n) –  Yazd (3n) – slaaptrein (1n) – Teheran (1n)

Verblijf: 19 overnachtingen inclusief ontbijt in traditionele en luxe hotels. 1 overnachting in prive coupe slaaptrein. Optioneel een woestijnverblijf en/of overnachting in een karavanseray.

Vervoer: airport transfers door auto met chauffeur. Per auto met prive chauffeur door Iran. Met de trein (of vliegtuig) terug naar Tehran.

Inclusief: visumuitnodiging, internationaal vliegticket, private airport transfer, overnachtingen (logies & ontbijt), auto met chauffeur, vermelde excursies, entreegelden, slaaptrein, reisgarantie en boekingskosten.

Exclusief: visumleges

Vraag HIER uw reisofferte aan!

Terug naar de reispagina.