Amir Kabir | 1 week Iran

Compacte reis Kashan – Esfahan – Teheran

Reis direct naar Kashan

Esfahan 33pol

33 pol brug in Esfahan

Tijdens deze 7-daagse korte reis maakt u kennis met het andere Iran. Na aankomst op IKA airport ten zuiden van Teheran wacht de chauffeur van Iran Silk Road u op in de aankomsthal. Om de tijd in Iran maximaal te benutten rijdt u over de Persian Gulf highway direct naar de woestijnstad Kashan. Tijdens de autorit van 3 uur passeert u een indrukwekkende zoutwoestijn.

Dag 1-2 Kashan | Woestijnstad

U ontwaakt in een sfeervol boutiekhotel in Kashan, een duizenden jaren oude stad op de zijderoute aan de rand van de Dasht-e kavir woestijn. Het hotel is ooit een koopmanswoning geweest met een prachtige binnenplaats. Na een goede rust en een kopje Iraanse thee ben je klaar om de stad te verkennen met of zonder gids. Dit kan te voet omdat u midden in het oude centrum van Kashan verblijft met de bazaar op loopafstand. De volgende dag heeft u ook de mogelijkheid om een woestijnexcursie te maken naar Mehranjab, een oude caravanserai met kamelen en zandduinen.

Hammam theehuis

Hammam theehuis

Met privé chauffeur naar Esfahan

In de ochtend na het ontbijt wordt u opgehaald door onze vriendelijke privé chauffeur. Hij brengt u naar Esfahan met optioneel de mogelijkheid voor een excursie in het rode bergdorpje Abyaneh. Na een comfortabele rit van 3 uur bereikt u het beroemde Esfahan.

Dag 3-5 Esfahan | Cultuur

Perzische moskee architectuur

Perzische moskee architectuur

Daar is Esfahan, dè culturele hoofdstad van Iran. Hier kijk je je ogen uit. Het is een levendige stad met veel Iraanse jongeren die graag een praatje maken met Westerse toeristen. U logeert in een centraal gelegen hotel op loopafstand van het beroemde Naqshe Jahan plein alias poloveld. Hieromheen bevinden zich vele historische monumenten uit de gouden eeuw van Shah Abbas. Een gids kan u uitleg geven over de rijke historie en de betekenis van de locale tradities tijdens een stadsverkenning. In de omliggende bazaar kunt u op uw gemak de locale handicraft bewonderen of souvenirs kopen. In de avond maken de Esfahani graag een wandeling over de Khaju of 33 pol brug. U raakt niet uitgekeken tijdens het culturele hoogtepunt van de reis.

Per trein naar Teheran

U vertrekt pas in de avond met de slaaptrein naar Teheran zodat u geen kostbare reistijd verliest.  Aan boord is een restauratie en op de kadans van de rails valt u in slaap om te ontwaken in de metropool.

Dag 6-7 Teheran | Metropool

Rondreis Iran

Metropool Teheran

Teheran is een “experience” om niet snel te vergeten. Zeker niet de mooiste stad van het land, maar wel de meest levendige. Voor de liefhebber dus. Teheran is te groot en er is te veel te doen voor een paar dagen. Dus kies uit een museum, een park, de bazaar, een paleis, een theehuis, een art gallery, een kebab tentje en laat je verrassen door spontane ontmoetingen met de verrassend behulpzame Tehrani.  Door met een locale gids op pad te gaan  ziet u in korte tijd de meest bijzondere plekken van de stad.

De terugvlucht

Na een korte, intense reis in Iran wordt u door onze privé chauffeur weggebracht naar het IKA internationaal vliegveld zo’n 30km ten zuiden van de hoofstad Teheran. Hij zorgt ervoor dat u netjes op tijd in het vliegtuig zit, nagenietend van een bijzondere reis vol nieuwe indrukken.

Vraag hier uw reisofferte aan!

Terug naar de reispagina.