Amir Kabir | 1 week Iran

Compacte reis Kashan – Esfahan – Teheran

Reis direct na aankomst naar het relaxte Kashan

Esfahan 33pol

33 pol brug in Esfahan

Tijdens deze 7-daagse korte reis maak je kennis met het andere Iran. Na aankomst op IKA airport ten zuiden van Teheran wacht de chauffeur van Iran Silk Road u op in de aankomsthal. Om de tijd in Iran maximaal te benutten gaat de rit over de Persian Gulf highway direct naar de woestijnstad Kashan. Tijdens de autorit van 3 uur kom je langs een een indrukwekkende zoutwoestijn.

Dag 1-2 Kashan | Woestijnstad

Ontwaken in een sfeervol boutiekhotel in Kashan, een duizenden jaren oude stad op de zijderoute aan de rand van de Dasht-e kavir woestijn. Het hotel is ooit een koopmanswoning geweest met een prachtige binnenplaats. Na een goede rust en een kopje Iraanse thee ben je klaar om de stad te verkennen met of zonder gids. Dit kan te voet omdat je midden in het oude centrum van Kashan verblijft met de bazaar op loopafstand. De volgende dag is er de mogelijkheid om een woestijnexcursie te maken naar Mehranjab, een oude karavanserai met kamelen en zandduinen.

Hammam theehuis

Hammam theehuis

Met privé chauffeur naar Esfahan

In de ochtend na het ontbijt wordt je opgehaald door onze vriendelijke privé chauffeur voor de rit naar Esfahan. Optioneel bestaat de mogelijkheid voor een excursie in het rode bergdorpje Abyaneh. Na een comfortabele rit van 3 uur bereik je het beroemde Esfahan.

Dag 3-5 Esfahan | Cultuur

Perzische moskee architectuur

Perzische moskee architectuur

Welkom in Esfahan, dè culturele hoofdstad van Iran. Hier kijk je je ogen uit. Het is een levendige stad met veel Iraanse jongeren die graag een praatje maken met Westerse toeristen. Logeer in een centraal gelegen (traditioneel) hotel op loopafstand van het beroemde Naqshe Jahan plein (ex-poloveld). Hieromheen bevinden zich vele historische monumenten uit de gouden eeuw van Shah Abbas. Een optionele gids geeft uitleg over de rijke historie en de betekenis van de locale tradities tijdens een stadsverkenning. In de omliggende bazaar kun je op je gemak de locale handicraft bewonderen of souvenirs kopen. In de avond maken de Esfahani graag een wandeling over de Khaju of 33 pol brug. Esfahan is misschien wel HET culturele hoogtepunt van de reis.

Per trein naar Teheran

Afhankelijk van de dienstregeleing vertrek je per slaaptrein naar Teheran. Het alternatief is een dagtrein of intercity bus.  Aan boord van de trein is een restauratie. Inslapen op de kadans van de rails om te ontwaken in het centrum van de metropool Teheran.

Dag 6-7 Teheran | Metropool

Rondreis Iran

Metropool Teheran

Teheran is een “experience” om niet snel te vergeten. Zeker niet de mooiste stad van het land, maar wel de meest levendige. Voor de liefhebber dus. Teheran is TE groot en er is TE veel te doen voor een paar dagen. Dus kies uit een museum, een park, de bazaar, een paleis, een theehuis, een art gallery, een kebab tentje en laat je verrassen door spontane ontmoetingen met de verrassend behulpzame Tehrani.  Door met een locale gids op pad te gaan  ziet u in korte tijd de meest bijzondere plekken van de stad.

De terugvlucht

Na een korte, intense reis in Iran wordt je door onze privé chauffeur weggebracht naar het IKA internationaal vliegveld zo’n 30km ten zuiden van de hoofstad Teheran. Hij zorgt ervoor dat je netjes op tijd in het vliegtuig zit, nagenietend van een bijzondere reis vol nieuwe indrukken.

Vraag hier een reisofferte aan!

Terug naar de reispagina.