faravahar

Ton & Martine beleven Iran

Ton_reiservaring_Iran

Mensen zijn aardig en ook zorgzaam
Ton & Martine, oktober 2015

Bekijk de reiservaring van 2 hollandse reizigers in Iran

Aandoenlijke situatie van de twaalf-jarige die ons de weg wees door de bazar in Kashan. Ze vroeg ons om een “herinnering”, ik wilde haar wat geld geven, dat wees ze af. Het was geen werk! Ze wilde een herinnering en dat is iets anders dan geld. We hadden een klein blikken trommeltje met snoepjes, dat wilde ze graag.

‘Normale’ studenten

We zijn aangesproken door twee studentes, dat was in onze situatie niet zo vreemd. Gezien de leeftijd van Martine. Ze nodigde ons uit wat mee te gaan drinken, gezellig. In het restaurant aangekomen wilde wij ook wel wat eten. Daar hadden ze geen geld voor, dat kan, studenten zitten altijd krap bij kas. Wij wilde best hun drinken en pizza betalen. Ze bestelde zoveel, dat kon bijna niet op tafel staan. Nadat het op tafel stond, ging het direct in dozen en vertrokken ze, ze hadden het nog druk en zouden het thuis wel op-eten. De éne gaf me een hand de ander niet, dat mocht niet van haar geloof. Wij eten er niet minder door, maar je ontdekt dat studenten in Iran “normale” studenten zijn.

De chauffeur die ons naar Shiraz bracht, geweldige man.

Boeiend was ook te zien dat er redelijk wat vrouwen alleen of in kleine groep door het land reizen, dat had ik niet verwacht. Meestal vrouwen van 60 plus.

Kies zelf het comfort van uw Iran rondreis

Iran Silk Road organiseert individuele en culturele reizen naar Iran met drie comfortniveaus. Kies zelf de reisroute voor uw rondreis in Iran. De rondreis door Iran is eenvoudig uit te breiden met bouwstenen, reisopties en excursie mogelijkheden. Zo bepaalt u zelf het reisbudget en de invulling van de rondreis door Iran.

VvKRReis naar Iran met reisgarantieSTO Reisgarantie

Iran Silk Road is aangesloten bij de VvKR en onze pakketreizen vallen onder de STO reisgarantie.

→ De reissom is per persoon inclusief visumuitnodiging, (hotel) overnachtingen met ontbijt en locaal vervoer.

Kies voor reisgemak!

Vanaf
€795

Verblijf in prima hotels met privé chauffeur

Vanaf
€1625

Avontuurlijk reizen met basic voorzieningen

Vanaf
€395

Bestemmingen Iran

Klik of tap op onderstaande bestemmingen voor meer informatie, bezienswaardigheden en reisadvies.