faravahar

Kledingadvies

Studentes op een terrasje

Studentes op een terrasje

Een korte broek past niet

Mannen mogen op straat geen korte broek dragen en in heiligdommen worden korte mouwen niet op prijs gesteld. Vrouwen zijn op straat verplicht een (los) hoofddoekje te dragen of een sjaal over hun haar te draperen. Verder is aan te bevelen een mantelpakje (=manteau) of rok over een broek te dragen. Armen, benen en hals mogen in principe niet te bloot zijn. In verband met het klimaat is linnen kleding aan te raden in de warme gebieden.

Ruimte voor strakke kleedregels

Om een islamitisch heiligdom te betreden gelden strengere regels zoals een zwarte sluier (=chador). Meestal kan deze bij de ingang worden geleend. Bij Iraniers thuis gelden deze regels niet en is het afhankelijk van geloofsovertuiging en tradities van de desbetreffende familie. Verder zul je al snel merken dat Iraanse jongeren, met name de moderne meiden in Teheran, de regels vaak heel ruim interpreteren. Voor Westerse toeristen zijn de regels in principe hetzelfde maar worden veel minder streng gecontroleerd waardoor de “kleedruimte” groter is.

 

 


Kies zelf het comfort van uw Iran rondreis

Iran Silk Road organiseert individuele en culturele reizen naar Iran met drie comfortniveaus. Kies zelf de reisroute voor uw rondreis in Iran. De rondreis door Iran is eenvoudig uit te breiden met bouwstenen, reisopties en excursie mogelijkheden. Zo bepaalt u zelf het reisbudget en de invulling van de rondreis door Iran.

VvKRReis naar Iran met reisgarantieSTO Reisgarantie

Iran Silk Road is aangesloten bij de VvKR en onze pakketreizen vallen onder de STO reisgarantie.

→ De reissom is per persoon inclusief visumuitnodiging, (hotel) overnachtingen met ontbijt en locaal vervoer.

Kies voor reisgemak!

Vanaf
€795

Verblijf in prima hotels met privé chauffeur

Vanaf
€1625

Avontuurlijk reizen met basic voorzieningen

Vanaf
€395

Bestemmingen Iran

Klik of tap op onderstaande bestemmingen voor meer informatie, bezienswaardigheden en reisadvies.