faravahar

Geld en betalen in Iran

Betalen met rials

Betalen met rials

De munteenheid van Iran heet officieel Rial maar bijna iedereen in Iran gebruikt de benaming Tuman. Bijvoorbeeld 10000 Rials is 1000 Tuman. Dit maakt het omrekenen van prijzen naar euro’s een uitdagende bezigheid.

Pinnen of betalen met een Westerse pas is NIET mogelijk in Iran vanwege de Amerikaanse boycot. Dit betekent dat je reisgeld contant mee moet nemen. In Iran zijn eurobiljetten eenvoudig om te wisselen bij wisselkantoren, banken en ons kantoor in Tehran.

Het gebruik van Westerse pinpas en/of creditcard bij de vele lonkende geldautomaten is vanwege de Amerikaanse boycot niet mogelijk. Iran Silk Road raadt reizigers dan ook aan om voldoende contant geld in onbeschadigde 20, 50 of 100 euro biljetten mee te nemen. Door 100 euro om te wisselen ben je al een Rial multimiljonair met een stapel bankbiljetten op zak. Per dag zul je daarvan ca 900.000 rials per persoon uitgeven aan eten en drinken.

TIP: Boek je Iran reis en verblijf vooraf zodat je minder contant geld hoeft mee te nemen, minder kostbare reistijd doorbrengt bij het loket van de bank en niet met stapels Rials rond hoeft te lopen.


Kies zelf het comfort van uw Iran rondreis

Iran Silk Road organiseert individuele en culturele reizen naar Iran met drie comfortniveaus. Kies zelf de reisroute voor uw rondreis in Iran. De rondreis door Iran is eenvoudig uit te breiden met bouwstenen, reisopties en excursie mogelijkheden. Zo bepaalt u zelf het reisbudget en de invulling van de rondreis door Iran.

VvKRReis naar Iran met reisgarantieSTO Reisgarantie

Iran Silk Road is aangesloten bij de VvKR en onze pakketreizen vallen onder de STO reisgarantie.

→ De reissom is per persoon inclusief visumuitnodiging, (hotel) overnachtingen met ontbijt en locaal vervoer.

Kies voor reisgemak!

Vanaf
€795

Verblijf in prima hotels met privé chauffeur

Vanaf
€1625

Avontuurlijk reizen met basic voorzieningen

Vanaf
€395

Bestemmingen Iran

Klik of tap op onderstaande bestemmingen voor meer informatie, bezienswaardigheden en reisadvies.