faravahar

Als vrouw reizen in Iran

Waterpijp roken in Iran

Toeriste rookt een waterpijp in een theehuis in Iran.

Een rondreis door Iran

Zeker in de grote steden niet veel anders dan als reizende man. Vrouwen worden over het algemeen met veel respect behandeld. Je zult niet snel worden lastig gevallen, los van de gebruikelijke interesse en nieuwsgierigheid voor Westerse toeristen. Het overgrote deel van de Iraanse mannen behandelt vrouwen beleefd en hoffelijk.

Kledingvoorschriften in Iran

Wel is het zo dat vrouwen in Iran verplicht zijn op straat een (los) hoofddoekje of sjaal over hun haar te dragen en “to dress modest”. Vooral met warm weer kan dit ongemakkelijk zijn. Voordeel is wel dat het respect afdwingt bij het conservatieve deel van de bevolking. Wees alert voor mogelijk handtastelijke mannen in drukke straten, bij de bazaar of in een volle metro. Desgewenst kun je in metro’s en treinen gebruik maken van een speciale vrouwencoupé. Dit is niet verplicht. Het is niet gebruikelijk om als vrouw in Iran alleen te reizen, maar ook niet uitzonderlijk.
Tot slot: Iraanse vrouwen zijn zeer actief betrokken in het sociaal-maatschappelijk leven zoals je kunt zien in het straatbeeld en op kantoren.

 


Kies zelf het comfort van uw Iran rondreis

Iran Silk Road organiseert individuele en culturele reizen naar Iran met drie comfortniveaus. Kies zelf de reisroute voor uw rondreis in Iran. De rondreis door Iran is eenvoudig uit te breiden met bouwstenen, reisopties en excursie mogelijkheden. Zo bepaalt u zelf het reisbudget en de invulling van de rondreis door Iran.

VvKRReis naar Iran met reisgarantieSTO Reisgarantie

Iran Silk Road is aangesloten bij de VvKR en onze pakketreizen vallen onder de STO reisgarantie.

→ De reissom is per persoon inclusief visumuitnodiging, (hotel) overnachtingen met ontbijt en locaal vervoer.

Kies voor reisgemak!

Vanaf
€795

Verblijf in prima hotels met privé chauffeur

Vanaf
€1625

Avontuurlijk reizen met basic voorzieningen

Vanaf
€395

Bestemmingen Iran

Klik of tap op onderstaande bestemmingen voor meer informatie, bezienswaardigheden en reisadvies.