faravahar

Iraanse politiek

Iraanse parlement

Politiek en religie

In Iran zijn politiek en religie sinds de revolutie in 1979 sterk met elkaar verbonden. Iran is een theocratie met democratische elementen. Aan het hoofd van de Jomhuriye Eslami (Islamitische Republiek) staat de oppergeestelijke Ayatollah Khamenei. Hij is de opvolger van de in 1989 overleden Imam Khomeini.

Verkiezingen in Iran

De Iraanse president Rowhani

Iran heeft een parlement waarin de verschillende regio’s en bevolkingsgroepen zijn vertegenwoordigd. Elke vier jaar wordt er tijdens landelijke verkiezingen een nieuwe president gekozen. Deze president vormt een regering met ministers van oa Olie,  buitenlandse zaken, onderwijs en gezondheid. In 2014 werd de gematigd conservatieve president Rowhani gekozen. Hij probeert de relaties met het Westen te verbeteren en het toerisme naar Iran te bevorderen.


Kies zelf het comfort van uw Iran rondreis

Iran Silk Road organiseert individuele en culturele reizen naar Iran met drie comfortniveaus. Kies zelf de reisroute voor uw rondreis in Iran. De rondreis door Iran is eenvoudig uit te breiden met bouwstenen, reisopties en excursie mogelijkheden. Zo bepaalt u zelf het reisbudget en de invulling van de rondreis door Iran.

VvKRReis naar Iran met reisgarantieSTO Reisgarantie

Iran Silk Road is aangesloten bij de VvKR en onze pakketreizen vallen onder de STO reisgarantie.

→ De reissom is per persoon inclusief visumuitnodiging, (hotel) overnachtingen met ontbijt en locaal vervoer.

Kies voor reisgemak!

Vanaf
€795

Verblijf in prima hotels met privé chauffeur

Vanaf
€1625

Avontuurlijk reizen met basic voorzieningen

Vanaf
€395

Bestemmingen Iran

Klik of tap op onderstaande bestemmingen voor meer informatie, bezienswaardigheden en reisadvies.