faravahar

Iraanse taal en cultuur

Farsi, de prachtige taal van Iran

In Iran spreekt men Farsi. Dit is het Perzisch dat door alle Iraniërs wordt gesproken. Daarnaast heeft elke beFerdowsivolkingsgroep in Iran zijn eigen taal. Zoals o.a het Baluchi in Baluchistan, het Gilaki in Gilan, het Lori van de Lor nomaden in de Zagros berggebieden, Bandari bij de Perzische Golf, het Azari Turks van de Azari en de Turkmeense taal van de Turkeman.

Deze prachtige, bloemrijke taal is te leren en het is een aanrader om een basis Farsi cursus te volgen voor je op reis gaat. Voor een talencursus kun je terecht bij de School voor Farsi cursus.

De Perzische cultuur van Iran

Iraniërs zijn trots op hun eeuwenoude cultuur. De culturele identiteit vindt haar oorsprong in de tijd van het Perzische rijk van 2500 jaar geleden! Het Perzische nieuwjaar nowruz en de Perzische poëzie zijn belangrijke pilaren van de Iraanse identiteit. Bijvoorbeeld het epische werk van Ferdowsi, die in zijn heldenverhaal Sjahnameh (Boek der Koningen), verhaalt over de voor-islamitische periode van Iran. De Perzische cultuur omvat de historische volksidentiteit met zoroastristische en islamitische elementen. Maar het land en haar jonge bevolking staat ook open voor de moderne ‘Westerse’ cultuur. Het internet draagt sterk bij aan vorming van de moderne, Iraanse maatschappij.


Kies zelf het comfort van uw Iran rondreis

Iran Silk Road organiseert individuele en culturele reizen naar Iran met drie comfortniveaus. Kies zelf de reisroute voor uw rondreis in Iran. De rondreis door Iran is eenvoudig uit te breiden met bouwstenen, reisopties en excursie mogelijkheden. Zo bepaalt u zelf het reisbudget en de invulling van de rondreis door Iran.

VvKRReis naar Iran met reisgarantieSTO Reisgarantie

Iran Silk Road is aangesloten bij de VvKR en onze pakketreizen vallen onder de STO reisgarantie.

→ De reissom is per persoon inclusief visumuitnodiging, (hotel) overnachtingen met ontbijt en locaal vervoer.

Kies voor reisgemak!

Vanaf
€795

Verblijf in prima hotels met privé chauffeur

Vanaf
€1625

Avontuurlijk reizen met basic voorzieningen

Vanaf
€395

Bestemmingen Iran

Klik of tap op onderstaande bestemmingen voor meer informatie, bezienswaardigheden en reisadvies.