faravahar

Individueel reizen in Iran

Een individuele rondreis maken

Individuele reis IranHet is prima mogelijk om een individuele rondreis te maken in Iran. Een locale gids is niet verplicht en westerse toeristen worden zeer gastvrij ontvangen. Iran is een veilige reisbestemming die wel een goede reisvoorbereiding vereist. Zo is het bijvoorbeeld verplicht om als inviduele reiziger een visum te hebben. Iran Silk Road geeft advies  en helpt bij het regelen van een visumuitnodiging voor Iran.

Vooraf de rondreis boeken

Manucheri hotel KashanIn Iran is het niet mogelijk om met een westerse pinpas of creditcard te betalen. Daarom is het aan te raden de rondreis vooraf bij Iran Silk Road te boeken om te voorkomen dat je met veel contant geld moet rondreizen. Bij het boeken van een individuele rondreis garanderen we een gastvrij verblijf in de beste en meest sfeervolle hotels, guesthouses en caravanserays van Iran. Zeker in de drukke periodes april/mei en september/oktober is het goed om minstens twee maanden vooraf te boeken.

Individuele rondreis Iran

reiservaring tijdens een individuele Iran reisVoor een eerste individuele rondreis door Iran zijn de steden Teheran, Kashan, Esfahan, Shiraz, Yazd en de Kalut woestijn rondom Kerman aan te raden. Twee weken is het minimum voor een individuele rondreis in Iran. Drie weken is ideaal om in een rustig reistempo Iran te verkennen.

Voor een vervolgreis naar Iran zijn er nog vele Iraanse gebieden te ontdekken. Bijvoorbeeld het Golestan park met haar Turkmeense bevolking in het noordwesten bij Turkmenistan. Of het Kurdische deel van Iran bij Kermanshah en Sanandaj. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het prachtige eiland Qeshm in de Perzische Golf. Dit eiland is vooral in de wintermaanden een prima reisbestemming. Voor de individuele reiziger op zoek naar historie en de oorspong van onze beschaving is het Elamitische gebied van de Khuzestan provincie in het zuidoosten van Iran erg interessant.


Kies zelf het comfort van uw Iran rondreis

Iran Silk Road organiseert individuele en culturele reizen naar Iran met drie comfortniveaus. Kies zelf de reisroute voor uw rondreis in Iran. De rondreis door Iran is eenvoudig uit te breiden met bouwstenen, reisopties en excursie mogelijkheden. Zo bepaalt u zelf het reisbudget en de invulling van de rondreis door Iran.

VvKRReis naar Iran met reisgarantieSTO Reisgarantie

Iran Silk Road is aangesloten bij de VvKR en onze pakketreizen vallen onder de STO reisgarantie.

→ De reissom is per persoon inclusief visumuitnodiging, (hotel) overnachtingen met ontbijt en locaal vervoer.

Kies voor reisgemak!

Vanaf
€795

Verblijf in prima hotels met privé chauffeur

Vanaf
€1625

Avontuurlijk reizen met basic voorzieningen

Vanaf
€395

Bestemmingen Iran

Klik of tap op onderstaande bestemmingen voor meer informatie, bezienswaardigheden en reisadvies.