faravahar

Go Persia! reisbeschrijving

Azadi monument

Backpackers bij het Azadi monument

Tijdens deze 10-daagse avontuurlijke Iran reis maak je uitgebreid kennis met het echte Iran. Na aankomst op IKA airport ten zuiden van Teheran wacht de chauffeur van Iran Silk Road je op in de aankomsthal. Na ongeveer 3 kwartier sta je voor je hotel in hartje Teheran.

Dag 1-3 Teheran | Experience

Teheran is een “experience” om niet snel te vergeten. Zeker niet de mooiste stad van het land, maar wel de meest hectische. Voor de liefhebber dus. Teheran is erg groot en er is veel te doen in een paar dagen. Dus kies uit een museum, een park, de bazaar, een paleis, een theehuis, een art gallery, een kebab tentje of laat je verrassen door spontane ontmoetingen met de verrassend behulpzame Tehrani. Tip: de metro!

moskee in Esfahan

Op de binnenplaats van een moskee

Na een paar hectische dagen metropool is het tijd om door te reizen. Je neemt de trein naar Esfahan. Deze doet er ongeveer 6 uur over. Valt mee, vroeger was dit 12 dagen per kameel! Tijdens de rit is er tijd genoeg voor een kilo pistache nootjes en een levendig gesprek met je mede reizigers.

Dag 4-7 Esfahan | Cultuur

Na een levendige treinrit kom je aan in Esfahan, dè culturele hoofdstad van Iran. Hier kijk je echt je ogen uit. Het is een levendige stad met veel Iraanse jongeren die graag een praatje maken. Je logeert in een centraal gelegen hotel op loopafstand van het beroemde Naqshe Jahan plein alias poloveld. Hieromheen bevinden zich vele historische monumenten uit de tijd van Shah Abbas. Ook kun je hier prima souvenir shoppen of een nomadentapijt kopen. In de avond maken de Esfahani graag een wandeling over de Khaju of 33 pol brug. Wie weet word je aan de oevers van de Sayandeh rud rivier uitgenodigd voor een waterpijp met je nieuwe Perzische vrienden.

Op naar de volgende stad. Kashan is minimaal 10 kameeldagen rijden. Met de bus doe je er gelukkig maar 3-4 uur over. Onderweg zul je veel uit het raam staren naar het desolate berg -en woestijnlandschap.

Dag 7-10 Kashan | Perzisch genieten

Hammam theehuis

Een kijkje in een oude hammam/theehuis

Je verblijft in Kashan, een eeuwenoude woestijnstad op de zijderoute aan de rand van de Dasht-e kavir woestijn. Hier logeer je in een sfeervol guesthouse, ooit een koopmanswoning. Na een goede rust en een kopje Iraanse thee ben je klaar om de stad te verkennen. Dit kan te voet omdat je in het oude centrum van Kashan verblijft met de bazaar op loopafstand. Je hebt ook de mogelijkheid om een woestijnexcursie te maken naar Mehranjab, een oude caravanserai met kamelen en zandduinen.

Chay khane theehuis

Gezellig samen theedrinken

Terug naar Tehran IKA airport

Onze chauffeur haalt je op in het guesthouse in Kashan voor de transfer naar Tehran IKA airport. Op de achterbank dommel je weg met de duizend en één reisindrukken van de afgelopen 10 dagen. Hoe ga je dat nu thuis vertellen? Dat geloven ze nooit…

Bekijk de fotogalerijen

Duizend en één gezichten.  Traditionele nomaden, trotse Turkmenen, gastvrije Gilaki, moderne Tehrani, kleurrijke Koerden.

Bekijk galerij →

De vele gezichten van Iran met haar wonderlijke landschappen vol verrassingen.

Bekijk galerij →

Maar weinig landen ter wereld bieden de reiziger zoveel afwisseling in cultuur. Van vijfduizend jaar oude tempelbergen in Khuzestan tot ultramodern Noord Teheran.

Bekijk galerij →

Bekijk meer foto's en video's


Kies zelf het comfort van uw Iran rondreis

Iran Silk Road organiseert individuele en culturele reizen naar Iran met drie comfortniveaus. Kies zelf de reisroute voor uw rondreis in Iran. De rondreis door Iran is eenvoudig uit te breiden met bouwstenen, reisopties en excursie mogelijkheden. Zo bepaalt u zelf het reisbudget en de invulling van de rondreis door Iran.

VvKRReis naar Iran met reisgarantieSTO Reisgarantie

Iran Silk Road is aangesloten bij de VvKR en onze pakketreizen vallen onder de STO reisgarantie.

→ De reissom is per persoon inclusief visumuitnodiging, (hotel) overnachtingen met ontbijt en locaal vervoer.

Kies voor reisgemak!

Vanaf
€795

Verblijf in prima hotels met privé chauffeur

Vanaf
€1625

Avontuurlijk reizen met basic voorzieningen

Vanaf
€395

Bestemmingen Iran

Klik of tap op onderstaande bestemmingen voor meer informatie, bezienswaardigheden en reisadvies.