faravahar

Teheran

verkeersader in TehranDe onbetwiste hoofdstad van Iran

Een moderne metropool waar meer dan 10 miljoen mensen wonen en werken. Het economische hart van de stad is de bazaar in het zuiden. De rijkere Tehrani wonen in het noorden waar de lucht nog net wat frisser is. Noord en Zuid zijn verbonden door de 18 km lange Valiasr straat. Dagelijks passeren hier misschien wel een miljoen auto’s.

Azadi monument

De mooiste plekken van Teheran

Rondlopen in Teheran is een uitdagende belevenis die niet elke toerist op rondreis in Iran kan waarderen. De verkeersdrukte, de smog, het kabaal en de brute stadsbouw laten weinig aan de verbeelding over. De afgelopen vijftig jaar is de bevolking van Teheran explosief toegenomen met alle gevolgen van dien. Toch herbergt deze metropool ook mooie plekken en musea hoewel die vaak lastig te vinden zijn zonder gids. Aanraders zijn het Sa’ad abad paleizencomplex, de National Treasury (alias diamantenmuseum), het Azadi monument, het Golestan paleis en de overdekte Tehran Bazaar-e bozoorg.

TeheranDuizend en één pleinen

Teheran heeft duizend en één pleinen en parken. Het meest centraal liggen het Ferdowsi square en het Laleh park. Dit zijn prima startpunten om de stad te verkennen. Bekijk je de stad liever van boven dan biedt de 435 meter hoge Milad toren een adembenemend uitzicht. Bekijk je de stad liever in alle rust vanaf een afstandje dan is de Tochal berg in het noorden een prima alternatief. Dat is ook een prima skigebied van eind september tot medio april met het hoogste hotel ter wereld.

Reis en hotel verbijf in Teheran

Verblijfsduur: 0-3 dagen

Van/Naar Teheran: IKA international airport, Mehrabad domestic airport, Teheran treinstation, busstation Argentin en Azadi,  prive chauffeur

Vervoer in de stad: metro en taxi (of gedeelde taxi!)

espinas-hotel-teheran-iranHotel overnachting:

Centraal bij het Laleh park of Ferdowsi plein gelegen hotel

Iran Silk Road boekt o.a. de volgende hotels in Teheran

Luxe klasse: Hotel Espinas, Laleh, Eskan, Ramtin, Esteghlal (zakenhotel), Ferdowsi

Comfort klasse: Hotel Enghelab, New Naderi, Atlas, Iranshahr, Tochal (berghotel)


Kies zelf het comfort van uw Iran rondreis

Iran Silk Road organiseert individuele en culturele reizen naar Iran met drie comfortniveaus. Kies zelf de reisroute voor uw rondreis in Iran. De rondreis door Iran is eenvoudig uit te breiden met bouwstenen, reisopties en excursie mogelijkheden. Zo bepaalt u zelf het reisbudget en de invulling van de rondreis door Iran.

VvKRReis naar Iran met reisgarantieSTO Reisgarantie

Iran Silk Road is aangesloten bij de VvKR en onze pakketreizen vallen onder de STO reisgarantie.

→ De reissom is per persoon inclusief visumuitnodiging, (hotel) overnachtingen met ontbijt en locaal vervoer.

Kies voor reisgemak!

Vanaf
€795

Verblijf in prima hotels met privé chauffeur

Vanaf
€1625

Avontuurlijk reizen met basic voorzieningen

Vanaf
€395

Bestemmingen Iran

Klik of tap op onderstaande bestemmingen voor meer informatie, bezienswaardigheden en reisadvies.