faravahar

Kashan

Koopmanshuis in KashanKashan is een middelgrote woestijnstad in centraal Iran. De naam is synoniem met antiek en dat is niet vreemd want bij opgravingen zijn voorwerpen gevonden uit 6000 v. Chr. Het oude centrum van deze traditionele stad heeft zijn typische woestijnarchitectuur grotendeels behouden. Verborgen in de nauwe steegjes liggen prachtige koopmanshuizen die getuigen van een roemrijk verleden.

Kashan ligt op ca 3 uur rijden van Teheran aan de rand van de Dasht-e Kavir woestijn op de oude zijderoute. Kashan heeft een bus -en treinstation met dagelijkse verbindingen naar oa Teheran, Yazd en Esfahan.

Pishtaq KashanEen bezoek aan Kashan is zeker de moeite waard. De stad is een onontdekte parel met een culturele schat aan bezienswaardigheden. Op loopafstand bevinden zich onder andere de  Tabatabai en Borujerdi  koopmanshuizen, Hammam Khan, Agha Bozorg mosque en de handicraft bazaar. Rondom de oude stad bevinden zich het Fin Persian garden complex en de overblijfselen van de Tepe Sialk Zigurrat, een Iraanse tempelberg gebouwd rond 3000 v. Chr.

Reisadvies

Verblijfsduur: 1-3 nachten

Overnachting: Verblijf in een sfeervol boutique hotel of  een  traditional guesthouse

Excursie mogelijkheden

  • Stadswandeling o.l.v. een locale gids met bezoek aan alle hoogtepunten in het historische centrum
  • Woestijnexcursie Mehranjab met een bezoek aan de caravanserai, een enorme zoutvlakte en de zandduinen o.l.v. een driver/guide
  • Dagje Abyaneh, een pittoresk bergdorpje op een uurtje rijden met een kleurrijke, authentieke bevolking

Kies zelf het comfort van uw Iran rondreis

Iran Silk Road organiseert individuele en culturele reizen naar Iran met drie comfortniveaus. Kies zelf de reisroute voor uw rondreis in Iran. De rondreis door Iran is eenvoudig uit te breiden met bouwstenen, reisopties en excursie mogelijkheden. Zo bepaalt u zelf het reisbudget en de invulling van de rondreis door Iran.

VvKRReis naar Iran met reisgarantieSTO Reisgarantie

Iran Silk Road is aangesloten bij de VvKR en onze pakketreizen vallen onder de STO reisgarantie.

→ De reissom is per persoon inclusief visumuitnodiging, (hotel) overnachtingen met ontbijt en locaal vervoer.

Kies voor reisgemak!

Vanaf
€795

Verblijf in prima hotels met privé chauffeur

Vanaf
€1625

Avontuurlijk reizen met basic voorzieningen

Vanaf
€395

Bestemmingen Iran

Klik of tap op onderstaande bestemmingen voor meer informatie, bezienswaardigheden en reisadvies.